понеделник, 31 януари 2011 г.

~~~4 години заедно~~~

Днес нашето малко семейство става на 4 години! Много какво се случи за този не много дълъг срок, имаше и лошо и хубаво, но всяко нещо което преживяваме заедно прави ни по-близки и по-скъпи!
Отбелязахме този ден с една много шоколадова торта! Един дебют в моето изпълнение от съчетанието на шоколадови блатове и лек и невероятно вкусен крем от бял шоколад. А какъв аромат беше в кухнята по време на готвене!!!
Отначало замислих съвсем друг дизайн на торта, но в 3 през ноща идват луди фантазии хехе))) В крайна сметка скоро ще имаме още един повод и тогава ще направя тази моята нереализирана идея. 
Отдавна търся някой нов вкус, нещо едновременно въздушно и пикантно, не е натрапчиво сладко, но с ярко изразен вкус и ето че го намерих! Определенно ще е моят фаворит за близко време! Докато пак няма да тръгна да търся нещо ново и оригинално... Самата торта състои от знаци: 4 сърца са 4 щастливи години прекарани заедно, шарени са, защото и години са били пълни с различни събития, 4 блата са 4 стъпала към по-високи и дълбоки отношения (май в тази връзка след 20 години трябва да правя торт в няколко етажа :)), червено сърце е знак на едно цяло което представяваме: аз не мога без него, а той не може без мен, не е ли това се казва идилия?! Самия шоколад май не се нуждае в разяснения - той просто не се разделим от страстта, а бял шоколад е като нашите нежни чувства и трепет който изпитваме един към друг... неее, това не е торта, това е поезия :))) А ролята на късна закуска в съчетание с прясно заварен черен чай е просто мечта!!!
Докато я снимах, едвам успях да опазя тортата от палавите пръстчета на моето малко момченце, което много обича да опознава всичко ново и особенно ярко и шарено с един малък показалец))) Но след като я разрязах и оставих за малко на масата без внимание - ето, изчезна една мъниста! Как успя, как стигна? 83 см. на енергия, любопитство и палавост :)))))

 Съществува легенда на древногръцкия философ Платон, според коята  хората са били двуполови същества с по две глави, с по четири крака и с по четири ръце. Тези същества били толкова силни и безстрашни, че боговете са изплашили от тази сила и решили да  ги разделят на две. И за да не могат да се обединят отново те ги разпръснали навсякъде. И оттогава всеки човек си търси половинката....
Аз я намерих!!!

5 коментара:

 1. Честит Празник Juli!Нека любовта да не напуска никога сърцата ви,а уважението и страстта да са нейни спътници!
  Тортата е прекрасна!Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 2. Честита годишнина, Джули! Бъдете все така влюбени и щастливи заедно! Чудесна торта за прекрасен повод!

  ОтговорИзтриване
 3. Какая мастичная красота, Юличка!

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря ви за топли думи и поздравления! :-)

  ОтговорИзтриване