неделя, 10 април 2011 г.

~~~Ranunculus and anemone cake~~~

 Добри хора винаги ме вдъхновяват на нещо ново и до сега не изпробвано! Така и с тази торта, за която ме помолиха още преди два месеца. Събитието е толкова вълнуващо и замечателно, че трябваше и торта да е такава, но не съм магиосница (за съжаление), нито пък професионалист в тази област, но толкова любов и старание съм положила на тази моята рожба, толкова й се радвах, че не мога да го предам!
А поводът беше 25-годишен юбилей на семейството Шулекови, които с всеки ден на нашето общение стават ми по-драги и близки!
25 години... колко много и колко малко са! Като един миг са, но и толкова се случва за този миг!!! Те са прекрасни хора, талантливи, красиви и добри! Имат прекрасни дъщери, на коите и аз много се радвам. Дано следващи подобни празници да отбелязват във все по-голямо и щастливо си семейтво!
От самото начало реших, че тази торта не трябва да е нещо традиционно, но и да не е нещо извънредно :)
 Затова спрях на много редки и необичайно красиви цветя: Ranunculus () Anemone (). Тази композиция отдавна живее в главата ми, а когато я завърших, тя ми запълни и душата!
Дантели от захарно тесто са направени ръчно, без всякакви кътери и резачи. Получих голямо удоволствие от тази работа въпреки очакванията ми. Много съм доволна от резултата! Дано тя да успее да завърши празнична картина на сребрената сватба на Пепа и Николай!
А аз още веднъж ги поздравявам - бъдете щастливи поне още най-малко 25 години!!!

1 коментар:

  1. Юлия,отново си сътворила прекрасна торта!Много нежна,празнична и изискана за този важен повод!Поздрави и щастлив и дълъг семеен живот на семейството!Вярвам,че са останали дълбоко впечатлени от тортата ти,още повече,че е направена специално за тях!

    Хубава и спорна седмица!

    ОтговорИзтриване